Winkelen en Sparen : Deze Week (13 Sep. 2013)

In de week waarin de zomer plaats maakt voor de eerste tekenen van de frisse herfst, werden de headlines gedomineerd door de aankondiging van de nieuwe iPhone modellen.

Apple presenteerde vanuit de Apple Campus in Cupertino haar nieuwe producten en updates.
Zo zal de nieuw aangekondige iPhone 5 vervangen worden door twee nieuwe modellen; de 5C en 5S. De 5S, te verkrijgen in goud, grijs en zwart, zal onder andere beschikken over vingerafdrukbeveiliging. De 5C, gemaakt van kunststof, zal in het wit, blauw, rood, geel en groen verkrijgbaar zijn. Dit toestel is goedkoper dan de iPhone 5 en 5S, en zal vanaf 20 september in een select aantal landen te koop zijn.

Daarnaast meldde het CBS dat de Nederlandse winkelomzet met 1,2% steeg in juli dit jaar ten opzichte van juli vorig jaar. Vooral postorderbedrijven en webwinkels zagen de verkopen weer toenemen, net als drogisterijen en kledingzaken. Meubelwinkels en consumentenelektronica winkels hadden het daarentegen zwaarder.
Zo maakten de supermarkten een omzetsgroei van ruim 8 procent. (Bron:Volkskrant)

De supermarkten die waarschijnlijk weer terecht gaan komen in een grote prijzenoorlog.
Albert Heijn kondige maandag aan dat het de prijzen van duizenden producten van A-marken permanent gaat verlagen. Supermarktketen Jumbo reageerde hierop dat het ‘ook als andere supermarkten hun vaste prijzen verlagen’.
De prijzenoorlog van 2003-2006 resulteerde destijds in het einde van de Konmar en Edah ketens.
(Bron:NRC)

Interessant was een recente inventarisatie van Europeesche Verzekeringen.
Het bedrijf gaf aan dat vorig jaar de smartphone het vaakst wordt geclaimd via de reisverzekeringen wegens diefstal, verlies of schade.
Ruim 20 procent van alle claims zijn voor de smartphones, terwijl de portemonnee slechts 6 procent geclaimd wordt.
(Bron:Volkskrant)