2715583000_d87171f627_b

Hoe on – en offline shoppen steeds meer samen komen

Het plezierige van winkelen op internet is dat er geen sluitingstijden zijn. Op elk door jou gekozen moment kun je in de winkel terecht. Eén nadeel blijft echter dat je wel goed ‘op t oog’ moet kunnen winkelen. Immers, je kunt geen materiaal voelen en je moet goed weten hoe je eigen maten zijn in verhouding met de vaste confectiematen. Gelukkig wordt ook dit nadeel steeds kleiner dankzij de nieuwste ontwikkelingen en technologieën.

Reviews en beschrijving
Natuurlijk zijn er de uitgebreide productbeschrijvingen. Maar ook de reviews van andere klanten zijn waardevol. Uit reviews kun je vaak opmaken hoe een artikel in het dagelijks gebruik bevalt of hoe bijvoorbeeld de pasvorm van een bepaald model is.

Modeshow
Dankzij allerhande nieuwe, digitale technieken kun je inmiddels steeds ‘dichter’ bij een product komen. Je kunt inzoomen op een foto, maar soms ook een product 360 graden draaien zodat je het van alle aanzichten kunt beoordelen. Er zijn ook steeds meer webshops, zoals Zalando, waar een model de kleding voor je showt of zoals bij Wehkamp, waar een model letterlijk in beweging is en een rondje voor je draait.

Virtuele paskamer
De virtuele paskamer lijkt steeds dichterbij te komen. De Bijenkorf experimenteerde al met een paskamer die gebruikt maakte van 3D-techniek, waarbij je alleen voor de camera hoeft te gaan staan. De technologie projecteert vervolgens de kleding op jouw beeld.
Veel opticiens, zoals Hans Anders, bieden het online passen van brillen al aan, waarbij je snel kunt zien of een montuur bij de vorm van je gezicht past. De ontwikkelingen op dit gebied gaan overigens razendsnel, zette nrcQ al eens uiteen.

‘Check the fit’
Een andere service die meer webshops aanbieden is ‘check the fit’, gekoppeld aan een programma van Virtusize waarmee een groot aantal luxe webshops werken. Met het programma kun je de maten van een eigen, goed zittend kledingstuk vergelijken met de afmetingen van het kledingstuk dat online wordt aangeboden. Je ziet vervolgens op welke plaatsen de maat overeenkomt of afwijkt. Aan jou uiteindelijk de keus of je tevreden bent met de pasvorm.

Click & collect
Er blijven natuurlijk altijd producten die je liever eerst even voelt voordat je ze aanschaft. Click & collect is een dienst die steeds meer webshops, zoals Hunkemoller, aanbieden. Je kunt een aantal artikelen kiezen via internet en ze laten afleveren in een filiaal van de betreffende winkel bij jou in de buurt. Je kunt dan in één moeite doorpassen, materialen voelen en de kwaliteit bepalen. Zo combineer je de vrijheid van internetshoppen, met de luxe van een winkel die alles wat jij graag écht wilt passen, op voorraad heeft.

Online Winkelen
Online Winkelen