citytrip herfst 2015

Vier handige tips bij het boeken van een stedentrip

De zomer is officieel voorbij en dat betekent voor de reislustigen onder ons één ding: tijd voor stedentrips! Niets leuker dan in de herfstige en soms wat saaie periode nog even een paar daagjes weg te gaan. In deze blog een aantal handige tips voor het boeken van je stedentrip.

1. Do as the locals do
Niets is zo leuk als een stad ervaren door de ogen van de lokale bevolking. Dat begint al bij de accommodatie. Laat de traditionele hotelketens eens links liggen en boek een appartementje van een local, bijvoorbeeld via Airbnb. Op deze manier slaap je vaak in de leukste wijkjes voor lagere prijzen. Daarnaast heb je
meteen al contact met de verhuurder, die je als inwoner zijnde veel meer inside information over de betreffende stad kan geven dan het gemiddelde reisboekje.

2. Houd alle opties open
Stel: je weet welk weekend je weg wilt en gaat met de auto, maar je weet nog niet zo goed waar je naartoe wilt. Boek dan via een boekingssite twee accommodaties in twee verschillende steden met gratis annulering tot een aantal dagen van te voren. Op deze manier kun je nog lekker even verder twijfelen en op het laatste moment besluiten wat het definitieve plan wordt. Bijvoorbeeld op basis van de weersverwachtingen of geplande evenementen in de betreffende stad. Let hierbij natuurlijk wel even goed op de annuleringsvoorwaarden, zodat je niet onnodig op kosten wordt gejaagd.

3. Laat de controle los
Hoewel de voorpret van het boeken van een stedentripje bij de beleving hoort, zorgt het er vaak ook voor dat je je hele tripje tot in de puntjes hebt voorbereid. Je weet precies welke attracties je wilt bezichtigen, waar je moet zijn om te eten en hoe je bij je hotel komt. Hartstikke handig natuurlijk, maar het gevaar bestaat ook dat je hierdoor blind wordt voor de échte beleving van de stad. Laat daarom eens de controle los en boek een verrassingstrip via bijvoorbeeld Srprs.me. Behalve de temperatuur op bestemming weet je niets en hoor je pas op het vliegveld waar je naartoe gaat. Op deze manier krijg je niet de kans de bestemming kapot te googelen en vraag je weer eens aan die leuke ober wat je nou echt gezien moet hebben in zijn stad. Je zult zien dat je de stad door hele andere ogen bekijkt.

4. Wees flexibel
Wanneer je per se nog een weekendje weg wilt in het najaar, maar er niet te veel geld aan wilt spenderen, kun je op bijvoorbeeld Skyscanner.nl tickets zoeken zonder eindbestemming. Je geeft het land van vertrek aan en de data waarop je weg wilt. Vervolgens krijg je oplopend in prijs een overzicht van alle mogelijke bestemmingen. Zo zie je in één oogopslag welke vliegtickets voor welke bestemming in dat specifieke weekend het goedkoopst zijn.