gift-528003_1280

Vier last minute cadeautips voor Kerst

Kerst staat voor de deur en je hebt nog op de valreep een cadeau nodig voor een speciaal iemand? Bij veel webwinkels zijn de levertijden rond de feestdagen vanwege de drukte net iets langer dan normaal en dat kan voor problemen zorgen. Gelukkig kom je met een beetje creativiteit toch nog goed voor de dag. Vier tips voor last minute kerstcadeaus.

1. Geef een uitje cadeau
Een cadeau geven is extra leuk als zowel jij als de ontvanger er nog lang van kunnen genieten. En wat is nou leuker dan de gezamenlijke voorpret bij het plannen van een gezellig uitje? Neem een kijkje in de agenda van Ticketmaster en kies een mooi concert waar jullie samen naar toe kunnen gaan. Of zoek via Eet.nu of Iens.nl een goed restaurant in de buurt en prik een datum. Koop vervolgens in de supermarkt een goede wijn en bind daar een kaartje waarop je uitlegt wat de verrassing is. Zo kom je niet met lege handen aan en heb je toch een heel mooi cadeau.

2. Koester herinneringen
Vriendschap of liefde is bijna altijd gebaseerd op mooie ervaringen die je samen hebt opgedaan. De feestdagen zijn het uitgelezen moment om daar bij stil te staan, bijvoorbeeld met een mooie foto voor aan de wand of een zelf samengesteld foto-album. Met de handige online foto-tools van bijvoorbeeld Albelli of Hema, is je cadeau zo samengesteld.

Ben je te laat met bestellen? Maak dan op je tablet een diavoorstelling met een selectie van de mooiste plaatjes en presenteer die op een goed moment. De ontvanger van je cadeau kan dan zelfs nog meebeslissen welk exemplaar het beste tot zijn recht komt aan de wand.

3. Scoor een originele cadeaubon
Het ideale last minute-cadeau is absoluut de cadeaubon. Tegenwoordig vind je in de supermarkt, bijvoorbeeld Albert Heijn of Jumbo, een ruime keuze aan kaarten die je aan de kassa kunt laden met een cadeaubedrag. Ideaal, want de meeste supermarkten hanteren ook rond de feestdagen ruime openingstijden. Bovendien vind je er voor ieder wat wils: van Fashioncheque en Bioscoopbon tot iTunes- en XBox-kaart.

Geef je liever geen concreet bedrag, dan biedt een belevenisbon uitkomst. Met bijvoorbeeld een Bongo-bon of Pluim geef je een belevenis naar keuze, zonder dat de ontvanger weet welk bedrag daaraan verbonden is.

4. Maak gebruik van same day-delivery
Steeds meer webwinkels spelen in op de behoeften van consumenten en same day-delivery is er daar één van. Mocht je toch het liefst een tastbaar cadeau willen geven en het niet erg vinden om daar extra verzendkosten voor te betalen, dan kun je gebruik maken van de mogelijkheid tot bezorging op dezelfde dag. In Nederland is dit bijvoorbeeld mogelijk bij Greetz.nl of CoolBlue.nl. Denk wel aan de uiterste besteltijd en besef dat voor bezorging op bijvoorbeeld Eerste Kerstdag of Nieuwjaarsdag wellicht andere regels gelden.